Boris en Rogier kennen elkaar van Music & Performance Beverwaard, en hebben samengewerkt in het coachingstraject van Music Performance Club. Boris had op de site brugwachtershuisjes.nl een oproep gezien over de Zaagmolenbrug. Na een paar goede mails en telefoontjes mochten we de kans aangrijpen om het huisje te huren voor de nieuwe start-up. Studiolink is voortgekomen uit de brainstormsessies, sessies waarin we in korte tijd de ideeën hebben omgetrokken tot tastbare resultaten. 

Plan

Omdat we niet weten hoelang de Corona-crisis gaat aanhouden proberen we de situatie opportunistisch te gebruiken. Terwijl de samenleving in een lockdown zat hebben Boris en Rogier tijdens een goede brainstormsessie, in die kleine zee van tijd, een mooi concept-plan bedacht. Om te onderzoeken op welke manier we op een andere manier een platform kunnen bieden aan artiesten en ondernemers presenteren we aan u Studiolink! De nieuwe Pop-up studio van Rotterdam. Waar je met een paar clicks op je telefoon een studiosessie hebt geboekt. 

 

We zijn bezig geweest met het ontwerpen van activiteiten en het gebruiksklaar maken van de studio.

We streven naar optimale functionaliteit binnen een beperkte ruimte en zorgen voor een leuke uitstraling!

Illustrator Levi Jacobs heeft een illustrator gemaakt voor aan de muur en te zien op onze homepage. 

Podcasts

In de pop-up studio willen we een programma met podcasts waarbij we ingaan op actuele topics en trends. De andere keer zal het gaan over ondernemerschap binnen de creatieve en culturele sector, trends binnen muziek, wat er speelt in de buurt en in andere plekken in het land. Zo zoomen we in en uit van dichtbij tot ver. Nu alle podia voor een tijd dicht moeten helen we het podium naar de online wereld. Geregeld zal er een dj langskomen en we nodigen sprekers uit die door middel van spoken word of rap een boodschap willen delen. Zo brengen we het podium naar de online wereld!

De uitdaging voor ons is om een programma op te zetten dat een brede doelgroep aanspreekt. 

Verder zijn ook aan het kijken op welke wijze mensen de pop-up studio een korte sessie een uur kunnen boeken voor het opnemen van vocalen en voice-overs. Op de ramen hangen we informatie hoe mensen ons kunnen bereiken. 

Corona

Met betrekking tot corona-maatregelen nemen we anderhalve meter afstand in acht. In een kleine ruimte is het natuurlijk wel opletten, maar haalbaar. We hangen een informatiebord op en zullen met tape de afstand aangeven. Alle ramen kunnen aan elke kant open, dit zullen we geregeld doen.

We hebben voldoende hygiënische doekjes ingeslagen zodat we na elk bezoek alles kunnen afnemen. 

De Zaagmolenbrug is een pilot tot september, daarna hopen we in vergelijkbare locaties door de stad door te kunnen. Studiolink als de kortste shortcut naar de studio!